Het volgende nest Dalmatiërs staat gepland rond de zomer van 2019

 Pretty in Pink Passionate About You
"Ellie"

Geboortedatum: 05/04/2016

Kleur: Lever op wit, Lemonvrij
HD: A
Gebit: volledig, scharend
BAER: +/+

 

Titels:

 

Belgisch jeugdkampioen

Nederlands jeugdkampioen

Luxemburgs jeugdkampioen

Belgisch kampioen

Nederlands kampioen

Internationaal kampioen

Duits VDH kampioen
Duits Club kampioen

Topdog 2018
Beste Belgische gefokte hond 2017
Beste Belgische gefokte hond 2018

 

Download
Stamboom_Ellie.pdf
Adobe Acrobat document 798.2 KB
Download
Stamboom Anton.pdf
Adobe Acrobat document 294.3 KB

 Private Dancer of the Living Spots
" Anton"

Geboortedatum: 01/04/2014
Kleur: Lever op wit, lemonvrij
HD: A

Gebit: volledig, scharend
BAER +/+

 

Titels:

 

Internationaler Champion,

Deutscher Champion DDC

Deutscher Champion VDH

Deutscher Jugendchampion Club Clubjugendsieger DDC 2015

Clubjugendsieger CDF 2015

Saarlandsieger 2016

Süddeutschlandpokal-Sieger 2016

Alpensieger 2017

VDH-Frühjahrssieger 2017

Belgischer Clubsieger 2017 

Sieger Karlsruhe 2017

German Top 20 - Winner 2016 

German Top 20 - Winner 2017
Belgischer Clubsieger 2018

 


STAMBOOM

 

Beide ouders zijn in het bezit van een stamboom.  Een stamboom is een document die minimum de laatste 3 generaties weergeeft. Het geeft zekerheid dat de ouders, grootouders en overgrootouders wel degelijk van hetzelfde ras zijn. Daarom zegt men dat een stamboom getuigt van de raszuiverheid van een hond.

 

Vermits beide ouders een stamboom hebben zal ook bij de pups ook een stamboom worden aangevraagd. Zodra deze stambomen naar ons opgestuurd worden kunnen wij deze doorgeven aan de eigenaren van de pups. 

HEUPEN

 

Beide honden zijn getest op heupdysplasie en hebben heupscore A. Dit wil zeggen dat er onder narcose heupfoto’s zijn gemaakt die vervolgens worden opgestuurd naar de commissie. Deze beoordelen de heupen waarna het resultaat terug wordt opgestuurd naar de eigenaar. Concreet wil dit zeggen dat de hond op basis van de röntgenfoto vrij is van heupdysplasie. Dit betekent echter niet dat de hond geen ‘drager’ kan zijn van de afwijking. Maar heupdysplasie is een afwijking die bij Dalmaten slechts zelden voorkomt.

DNA

Elke hond heeft een eigen DNA-volgorde die op één of meerdere punten van andere honden verschilt. Om DNA van verschillende honden met elkaar te kunnen vergelijken wordt een DNA-profiel gemaakt. In een DNA-profiel is van een aantal DNA-fragmenten (merkers) de volgorde van de nucleotiden vastgelegd. De DNA-volgorde van een individu is in elk deel van het lichaam gelijk. Het maakt voor het vaststellen van een DNA-profiel niet uit of het DNA afkomstig is uit haarwortels, wangslijmvlies, bloed, sperma of ander weefsel. Van zowel onze teef als de dekreu is het DNA-profiel gekend.

BAER-TEST

 

De B.A.E.R.-test is een manier om de functie van het gehoor te testen. Voor bepaalde rassen is deze test verplicht waaronder ook de Dalmatiër. Er mag enkel gefokt worden met Dalmaten die tweezijdig horend zijn omdat hier een erfelijke factor aan verbonden is. Zowel Ellie als de dekreu zijn getest en bilateraal horend.

 

Ook al onze pups worden getest voor dat ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Dit gebeurt op een leeftijd van ongeveer 6 weken. 

KLEUR

 

Zowel Ellie als Anton zijn beide lever op wit gekleurd. Leverkleur is recessief ten opzichte van zwart dus beide honden zijn enkel drager van de leverkleur. Dit wil concreet zeggen dat ze samen geen zwart gevlekte pups kunnen voortbrengen. Er zullen uit deze combinatie enkel leverkleurige pups geboren worden. 

CHIP

 

Als de pups 6 weken oud zijn worden zij gechipt. De chip wordt onderhuids in de hals geplaatst en bevat de gegevens van de hond en de eigenaar. De pup zal eerst op naam van ons (de fokker) worden geregistreerd (bij wet verplicht). Als de pup het nest verlaat passen wij deze gegevens aan naar de gegevens van de nieuwe baasjes. Zij zullen dan binnen enkele weken bericht krijgen dat de pup op hun naam is geregistreerd.

VACCINATIE

 

De vaccinatie van een pup dient te gebeuren op 6, 9 en 12 weken. Vermits de pups tot een leeftijd van 8 weken bij ons blijven zal de eerste puppyenting op 6 weken door onze dierenarts gebeuren.

 

Opgelet: sinds 2015 is er een nieuwe wetgeving voor pups die naar het buitenland verkocht worden (ook Nederland!). Een pup die naar het buitenland gaat dient gevaccineerd te zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Dit mag volgens de wet pas op een minimumleeftijd van 12 weken. Het vaccin treedt echter pas in werking na een periode van 3 weken. Dit wil zeggen dat onze pups pas op een leeftijd van 15 weken naar het buitenland kunnen vertrekken. Bij het niet volgen van deze wet volgen sancties voor zowel fokker als nieuwe eigenaar. Wij zijn als fokker dus ook genoodzaakt ons te houden aan deze wet.

ONTWORMING

 

De pups worden bij ons ontwormd op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken.